hiuskokeilu: C-vitamiini vaalennus osa 1

Taas pääsette lukemaan mun hiuskokeiluja! Tällä kertaa vuorossa on C-vitamiini vaalennus, josta ihanat lukijani kertoivat mulle yhteen postaukseen. Päätin ottaa asiasta selvää ja tulin siihen tulokseen et mun on PAKKO kokeilla!! En ollu siis koskaan ikinä aikasemmin kuullu tälläsestä, mut uusien hiusjuttujen rakastajana mun oli pakko päästä testaamaan, ku se vaikutti niin hyvältä. Ehkä jopa liian hyvältä ollakseen totta...
Ostin ihan Citymarketista Goodbye Damage-shampoota ja C-max Strong 500mg -vitamiinejä. Ja lisäks ostin Sokosesta Herbinan syväpuhdistavaa shampoota, jota mulla on toisessa kodissa ollu vuosia käytössä, mut yllättäen se on väärässä kodissa kun sitä tarvittis. Ja se nyt tietenki jäi kuvien ulkopuolelle, mut sellanen vihree puteli joka makso 3€.

Tähän C-vitamiini vaalennukseen tarvitaan siis joko C-vitamiini tabletteja tai askorbiinijauhetta, jota mitä ilmeisemmin saa apteekeista. Mut C-vitamiini on juurikin tota askorbiinijuttua niin ne tabletit ajaa saman asian. Enkä ite halunnu lähtee apteekkiin, ku oon lukenu et niitä ei oo esillä ja en haluu alkaa selittelemään sille farmaseutille et mihin mä sitä tarviin :'D

Tarvitaan myös syväpuhdistavaa ja tavallista shampoota. Myös kestävä muovipussi, vasara, lusikka ja joku kippo on ihan tarpeellisia.
Aluks pitää pestä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. En tiiä kuinka välttämätöntä tää on, mut niin monessa ohjeessa käskettiin joten aattelin totella, jos sillä onkin joku suuri merkitys. Hiusten pitäis olla joko kuivat tai pyyhekuivat. Mä en jaksanu oottaa et hiukset kuivuis, joten laitoin pyyhekuiviin.

Sitte vasaran kanssa pitäis hakata jauhoks 15-30 tablettia, riippuu kuinka pitkät hiukset. Ite käytin 30 tablettia. Mitä pienempää murua niin sitä parempi. Mieluiten ihan jauhoa, koska voin kertoo et se tuntuu inhottavalta laittaa niitä muruja päähän... Ja ainaki nää tabletit oli sitte ihan sairaan kovia, eikä niit meinannu millään saada rikki! Alakerran naapuri varmaan tykkäs siitä paukutuksesta... :D
Seuraavassa vaiheessa laitetaan sitä tavallista shampoota, joka voi olla siis ihan mitä tahansa shampoota, ei tarvi olla just tota, mut toi nyt oli halvimmasta päästä ja vaikutti kivalta ni otin sitä.

Joissain ohjeissa sanottiin, että 1dl shampoota ja 15 tablettia. Mut joissain taas sanottiin, että mielummin liian löysää ku tönkköä, ja että sitä shampoota voi laittaa ihan reilusti. Mä sit laitoin varmaan puol pulloa shampoota ja ne 30 tablettia. En mitenkää mitannu sitä shampoota, ainoostaan miltä se nyt näytti ja tuntu ni sen mukaan laitoin.
Sitten sekotetaan hyvin! Tässä vaiheessa huomaa jos sinne on jääny jotain isompia murusia, mut ei ne nyt hirveesti haittaakkaan. Kun mömmö on saatu valmiiks, aletaan levittää sitä hiuksiin! Sen voi tehdä ihan samanlailla ku hiusvärin levityksen, tai sitten vaan samanlailla ku yleensäki laittaa shampoota. Miten nyt helpoimmaks näkee.

Kun mä en oikeesti tiedä tästä aiheesta mitään, ni luen vaan muitten ohjeita ja sovellan niistä oman version. Jotkut antaa tän vaikuttaa 20min, mut mä annoin reilusti olla sen tunnin päässä! Ja ihan hyvä aika se olikii. Et suosittelen kyl pitämään vaikka sen tunninkin, ei siitä mitään haittaakaan oo. Ja mä en tiiä myöskään, että tehostaako se tän vaikutusta, jos laittaa muovipussin tai jonku suihkumyssyn päähän, mut mä laitoin muovipussin. Jo ihan senki takia, ettei se shampoo valuis joka paikkaan.

Ja sit ku aika on kulunu, suihkuun pesemään! Kannattaa sen jälkeen laittaa TOSI paljon hoitoainetta, koska tää kuivattaa vähän hiuksia ja tekee niistä vähän takkuset. 

Miten mulle sitte kävin tän kokeilun kanssa?
Oon kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt! En ois uskonu, että tää mun kohdalla toimii ollenkaan. Mun hiukset nyt on vähä tälläset temppuilevat, mut tää toimi! 
Niinku värinpoistoissa yleensäkki, hiukset muuttuu aika oransseiks. Mullakin kävi vähän niin, että hiuksista tuli aika kultasen väriset. Mut ne ihan oikeesti VAALENI!!!!!!! Jollain C-vitamiinilla mitä ihmettä?? :D Noi hiukset on tossa kuvassa ihan kamalan huonokuntosen näköset, johtuu lähinnä siitä et ulkona tuuli ja en harjannu niitä ennen kuvaa.

Tää oli siis ensimmäinen osa tästä kokeilusta, koska aion tehdä ton vielä muutaman kerran. Mut saatte ne postaukset sitten ku kerkeen ne tekemään! :)
 1. Herttinen! En oo koskaan tälläsestä kuullu mut toihan näyttää toimivan! Mitä hittoa :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o äläpä itekkää en meinaa uskoo silmiäni :DD enkä tajuta et joku C-vitamiini voi vaalentaa hiuksia?

   Poista
 2. Vau en ois ikiin uskonu et joku c vitamiini mömmö sekotus vaalentais noin paljon :o. Mut vautsi mikä ero :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo en mäkään ois ikinä uskonu!! mut tosi kiva et toi oikeesti toimii :)

   Poista
 3. Wow en ois ikinä uskonu ett hiukset vaalenis noinki paljo jollai C-vitamiinilla :'-D tossa huomaa oikeesti tosi ison eron!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ihan uskomatonta todellakin :D :)

   Poista
 4. Ohhoh! En oo ikinä uskonu noihin kotitekosiin vaalennusjuttuihin! Sitruuna+aurinko kuulemma toimii mutta tää oli ihan uutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo en mäkään oikeen oo uskonut näihin, mut tää muutti kyllä mun käsityksen!! :)

   Poista
 5. Oon miettinyt joskus, et olis kiva kokeilla tuota vaalennusta, mutta oon ollu tosi epäileväinen. Mut tuo kyllä näyttää toimivan tosi hyvin, niin voisikin vääntää samanlaiset mömmöt kun seuraavan kerran värjäilen hiuksia! Värjättyihin hiuksiin näyttää toimivan, mut mitenköhän tää vaalentaa omaa naturellia väriä? Mulla on about samanväriset hiukset kuin sulla tuossa "ennen" kuvassa + aika massiivinen juurikasvu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä yhtään osaa sanoa mitä tää tekee omalle värjäämättömälle hiukselle, ku mulla on niin mini juurikasvu (kerrankin!) et en osaa siitä sanoa onks se muuttunu mikskään. Suosittelen kyl kokeilemaan, ei siinä mitään menetäkkään! :D

   Poista
 6. Mimitä, en oo koskaan kuullukkaan tällaisesta ja kaiken lisäksi vielä toimi!?! :DD
  Huhuh, pitää pistää tämä muistiin, jos innostun vaalentamaan tukkaa! :D

  VastaaPoista
 7. Waude! Mä haluun kokeilla tätä joskus tyvikasvuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, en vaa tiiä miten se toimii värjäämättömään hiukseen mut sithän se selviää :)

   Poista
 8. Kannattaa muuten ostaa kookosöljyä ja kokeilla sitä hiuksiin jos on kuivat latvat tms :) se tekee ihmeitä, tulee pehmeet latvat ja se ei oo ees kallista jossai marketis verrattuna siihen mihin se pystyy ♥ Jos kokeilet, niin teetkö postauksen siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin harkita kokeilevani jos joskus muistaisin ostaa :) ja tottakai voi tehä postauksen jos kokeilen! :)

   Poista
 9. Wink, Wink:
  Askorbiinihappoa saa perus-marketista valmiina jauheena pusseihin pakattuna maustepuolelta. Joissain on isoja purkkejakin, kun sitä voi käyttää siivouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiiän, että sitä saa valmiina jauheenakin, arvaa yritinkö ettiä sitä monestakin kaupasta mut ei löytyny :(

   Poista
 10. Hei, mikä sinulla oli hiushistoria tätä tehdessä? Milloin viimeksi olit värjännyt hiuksesi yms? Kiinnostaa, kun eilen tein itse tämän hoidon enkä havainnut mitään näkyvää muutosta. :D Tänään taidan kokeilla uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua nyt kysyit pahaa. Mä värjäilin jotain 2-3kk välein kestoväreillä monta vuotta, väleissä käytin colormaskeja. Kuitenki joulukuun puolen välin jälkeen, ennen joulua värjäsin tolla ruskeella josta tuliki liian tumma. Sitä yritin kaikilla vippaskonsteilla vaalentaa kunnes tulin kokeilleeks vajaa kuukauden päästä värjäyksestä tätä C-vitamiinivaalennusta.

   Riippuu varmaan tosi paljon minkä väriset hiukset ja minkä kuntoset, että miten toi vaikuttaa. Mulla riitti se kolme kertaa, että ei alkanut enää vaikuttaa enempää sen jälkeen.

   Poista
 11. Cherry G; Ei saa. _Sitruunahappoa_ saa marketeista isoissa purkeissa, ei askorbiinihappoa. Tosin kummalla tahansa voi tehdä kelatoinnin. Hiusten vaaleneminen happokäsittelyllähän johtuu siis siitä, että happo imee hiuksista niihin kertyneet metallit ja mineraalit (näitä taas kertyy hiuksiin esim. vanhoista vesiputkista). Neitsythiukseen metalleja kertyy (siis jos on ne vanhat putket) vähemmän kuin käsiteltyyn, mitä käsitellympi (eli huokoisempi) hius, sen hanakammin se metalleja imee. Hiusten metallikertymistä voi googletella kymmeniä juttuja (englanniksi löytyy vielä paremmin), joten en nyt jaksa tässä alkaa avaamaan aihetta sen enempää. Summa summarum; happoputsi kannattaa tehdä pari kertaa kuukaudessa jos haluaa pitää hiuksensa ja hiuspohjansa puhtaina ja hyväkuntoisina.

  VastaaPoista

Designed by FlexyCreatives